Auteur Topic: Schiedam start na de zomer met een formulierenbrigade  (gelezen 1341 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Joanna

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 7684
  • Geslacht: Vrouw
Schiedam start na de zomer met een formulierenbrigade
« Gepost op: juli 06, 2007, 17:15:38 pm »
Het college van B&W van Schiedam heeft besloten om in oktober 2007 van start te gaan met een formulierenbrigade, die mensen met een laag inkomen gaat helpen bij het invullen van aanvraagformulieren.

Veel mensen hebben moeite met het begrijpen en invullen van formulieren, zoals bijvoorbeeld het formulier voor de huurtoeslag of studiefinanciering. Hierdoor lopen mensen geld mis. Dit treft vooral de mensen die toch al een laag inkomen hebben.

Uit de onlangs gehouden armoedeconferentie in Schiedam kwam heel duidelijk naar voren dat er veel behoefte is aan een formulierenbrigade.

Wethouder Daskalakis weet zeker dat de formulierenbrigade een goede bijdrage kan leveren aan het stimuleren van het gebruik van allerlei regelingen. Zij ziet als bijkomend voordeel dat de brigade ook een werkgelegenheidsproject is. Mensen die nu een bijstandsuitkering hebben worden opgeleid om als brigadier aan het werk te gaan. Hiermee doen zij goede werkervaring op waardoor ze meer kansen hebben op de arbeidsmarkt.

De bedoeling is om vanaf oktober in één wijk spreekuur te gaan houden en gaandeweg het aantal spreekuren en het aantal wijken uit te breiden. Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie.

Bron: Schiedam.nl 6 juli 2007

Offline Joanna

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 7684
  • Geslacht: Vrouw
Formulierenbrigade officeel gestart
« Reactie #1 Gepost op: mei 20, 2008, 16:20:16 pm »
Formulierenbrigade zet aanval op armoede in

De formulierenbrigade Schiedam is officieel in werking getreden. Schiedammers die rond moeten komen van een laag inkomen, hebben misschien wel recht op bepaalde voorzieningen of regelingen die hun financiële situatie kunnen verbeteren.


De formulierenbrigade biedt uitkomst bij het invullen van formulieren en kijkt samen met de klanten naar de regelingen en voorzieningen waar ze recht op hebben. Zodoende kunnen zij vaak extra inkomsten genereren, en dat past bij de visie van het college om armoede in Schiedam te voorkomen of terug te dringen.

Wethouder Daskalakis: “Wij werken er hard aan de levenssituatie van Schiedammers beter te maken. Het in het leven roepen van de formulierenbrigade is daar één middel bij. Veel mensen weten simpelweg niet waar ze recht op hebben en komen dat via de brigade te weten. Bovendien bestaat de brigade uit mensen die een reintegratietraject volgen.
Op deze manier doen zij werkervaring op en kunnen zij doorstromen naar een reguliere baan”.

De hulp van de formulierenbrigade is gratis. De brigade heeft spreekuren bij de volgende wijkcentra in Schiedam: De Blauwe Brug, de Erker , Oost , Zuid en bij het Werkplein Nieuwe Waterweg en het Wmo-loket in de Stadswinkel. Er kan ook een afspraak gemaakt worden door te bellen met telefoonnummer 010 246 52 99 of te e-mailen naar formulierenbrigade@schiedam.nl. Een afspraak maken voor een huisbezoek is ook mogelijk.

Bron: Schiedam.nl 20 mei 2008