Auteur Topic: Boerhaavelaan: openstellen fase 1, afsluiten fase 2  (gelezen 283 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8371
Boerhaavelaan: openstellen fase 1, afsluiten fase 2
« Gepost op: februari 09, 2018, 16:08:21 pm »
In de loop van vrijdagmiddag 9 februari kan het verkeer weer gebruikmaken van het deel van de Boerhaavelaan tussen de Rotterdamsedijk en de Swammerdamsingel (fase 1). De werkzaamheden daar zijn zo goed als afgerond.

Vanaf volgende week vervolgt de aannemer zijn werk op het deel tussen de Snelliussingel en het Lorentzplein (fase 2).

Het asfalt van het eerste deel is nu, op de deklaag na, aangebracht. De deklaag op de gehele Boerhaavelaan wordt na de werkzaamheden van fase 2 rond de zomervakantie in één keer aangebracht. Deze week zijn de bomen geplant in fase 1. Bewoners kozen tijdens de bewonersavond op 10 juli 2017 voor een mix van de Amberboom (Liquidambar).

Start fase 2
Na het openstellen van fase 1 start Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf  b.v. met de werkzaamheden aan de volgende fase. Dit betreft de openbare weg vanaf de Snelliussingel tot aan het Lorentzplein. Die is vanaf dat moment afgesloten voor alle verkeer.

Werkzaamheden fase 2
In fase 2 start de aannemer met het kappen van de bomen. Op één kleine boom na; deze wordt verplant naar de groenstrook langs de opgang naar de Rotterdamsedijk. Vervolgens verwijdert Evides Waterbedrijf de oude waterleiding die in het trottoir aan de zijde van de even huisnummers ligt en legt de aannemer de nieuwe riolering en verharding aan. Het wegdeel van fase 2 krijgt een uiterlijk dat vergelijkbaar is met dat van fase 1. Naar verwachting zal de Boerhaavelaan rond de zomervakantie weer worden opengesteld voor het verkeer.

Bron: Persbericht gemeente Schiedam 9 februari 2018


Zie ook : Herinrichting ‘Drie Lanen’