Auteur Topic: Officiële bekendmakingen - 10 november 2017  (gelezen 341 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8371
Officiële bekendmakingen - 10 november 2017
« Gepost op: november 10, 2017, 09:37:49 am »
1. Voorbereidingsbesluit Dirkzwagerlocatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 24 oktober 2017, met toepassing van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening, heeft besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de Dirkzwagerlocatie.

De gemeentelijke Woonvisie en Ontwikkelingsvisie voor de Binnenstad zetten beiden in op de herstructurering van voormalige bedrijfsclusters in de binnenstad naar nieuwe binnenstedelijke woongebieden. Met het voorbereidingsbesluit heeft de raad besloten het bestemmingsplan Binnenstad 2014 voor de Dirkzwagerlocatie te herzien naar een woonbestemming. Het plangebied wordt begrensd door de Schie, de Noordvestgracht, de Palmboomstraat en de Sint Anna Zusterstraat.

Het voorbereidingsbesluit bevat een bouwverbod en een algemeen gebruiksverbod en geldt voor een periode van één jaar. Gedurende deze periode kunnen geen omgevingsvergunningen worden verleend welke zien op het bouwen of wijzigen van het gebruik, tenzij dit in overeenstemming is met de afwijkregels uit het voorbereidingsbesluit. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 11 november 2017. Tegen het voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk (artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht).
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-64997.html