Auteur Topic: Door de ogen van de Schiedammer  (gelezen 1860 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8311
Door de ogen van de Schiedammer
« Gepost op: september 21, 2017, 12:27:27 pm »
"Beste Schiedammer,

Om deze bestuursperiode mooi af te sluiten willen we graag weten hoe u tegen uw stad aankijkt. Niet alleen wij willen zeggen dat er in de afgelopen 3,5 jaar veel in de stad is gebeurd. Wij vinden het leuker als u dat aangeeft. En beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Daarom zijn we voor een fotoboek over Schiedam op zoek naar beelden van Schiedammers die laten zien hoe zij nu tegen hun stad aankijken en wat er in de afgelopen jaren is veranderd. Gewoon door een foto te maken van iets wat je opvalt of waar je trots op bent.

De ingezonden foto’s worden geplaatst op onze sociale media kanalen. Schiedammers kunnen via Facebook, Instagram en Twitter stemmen op hun favoriete foto door deze ‘leuk te vinden’ of een reactie te plaatsen. De mooiste foto’s krijgen vervolgens een plek in het fotoboek die tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van 2018 gepresenteerd wordt. Bedoeling is dat er ook een tentoonstelling komt met deze unieke beelden van Schiedammers. Schiedammers van wie de foto's in het fotoboek opgenomen worden zullen een exemplaar ontvangen. Het fotoboek zal ook online beschikbaar gesteld worden.

Wil je meedoen? Stuur je mooiste foto naar webteam@schiedam.nl. Schrijf in een paar woorden waarom je dat ene plaatje hebt gekozen. Wat maakt dat je hier trots op bent en wat is nieuw, anders of veranderd in de stad. Je foto insturen kan tot 30 september 2017. Met het insturen van je foto(‘s) geef je toestemming aan de gemeente om deze eventueel openbaar te maken. Bijvoorbeeld op sociale media, in een fotoboek of met een tentoonstelling. Maak je een foto met mensen daar op, leuk! Vraag dan wel even toestemming aan die personen.

Hartelijke groeten!
Cor Lamers, Marcel Houtkamp, Nathalie Gouweleeuw, Alexander van Steenderen, Mario Stam en Patricia van Aaken"

Bron: Schiedam.nl


<a href="http://www.youtube.com/v/3OzgARLK25E" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/3OzgARLK25E</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/HqPKuOVtnxA" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/HqPKuOVtnxA</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/a3W65ciciwA" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/a3W65ciciwA</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/kH9HtK0ozx4" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/kH9HtK0ozx4</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/vqdEGeh-AiY" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/vqdEGeh-AiY</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/oTmHrzsSgz8" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/oTmHrzsSgz8</a>

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8311
Re: Door de ogen van de Schiedammer
« Reactie #1 Gepost op: oktober 16, 2017, 22:06:05 pm »
College wil de Schiedammers iets te veel naar tevreden volkje regisseren

Het was een leuk en origineel idee. Het college van burgemeester en wethouders nodigde een maand geleden de Schiedammers uit om met foto’s aan te geven hoe ze tegen de veranderingen in de stad in de afgelopen drieëneenhalf jaar aankijken.


Dat kon natuurlijk foto’s opleveren van verbeteringen, zoals de Taanbrug, de Lange Haven en Euroscoop, maar er zouden best foto’s bij kunnen zitten van waar de Schiedammers helemaal niet tevreden over zijn, zoals de boomkap in de Rembrandtlaan en de Boerhaavelaan.

Het was een creatieve uitdaging aan de Schiedammers om hun mening te geven over het collegebeleid sinds mei 2014. Het college van B & W leek zich zelfs een beetje kwetsbaar op te stellen. 

De belofte was: van uw meningen, vervat in foto’s, maken we als college een fotoboek. Een fotoboek met bijdragen van de Schiedammers.
Echt, een verkwikkend idee. 

Maar wat zien we nu op Facebook?
De gemeente laat weten dat veel mensen enthousiast gereageerd hebben op de uitnodiging om foto’s van de stad te maken, er zijn liefst 250 foto’s ontvangen. “En daar zitten hele mooie exemplaren bij”, vindt het college. Al die foto’s met de namen van de makers erbij zijn nu openbaar gemaakt en de Schiedammers kunnen het liken en dan komen de plaatjes met de meeste likes in een fotoboek. Ja, het college spreekt werkelijk van plaatjes. Nog net geen kiekjes. 

Erger dan dat: ik zie een focusverschuiving. Het college van B & W stelt zich helemaal niet meer kwetsbaar op. Het gaat er – nu de foto’s ingeleverd zijn – alleen nog maar om dat de Schiedammers de mooiste foto’s liken. Als het fotoboek dan wordt gepresenteerd op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente op zaterdag 6 januari 2018, kan het college met veel trots kenbaar maken dat de Schiedammers dik tevreden zijn met het collegebeleid sinds 2014. Het  bewijs? Kijk maar naar al die mooie foto’s. 

Schiedam door de ogen van de Schiedammers. Dat zal het resultaat zijn. En het zal vast een aardig fotoboek van Schiedam opleveren. 

Maar dus niet: het collegebeleid door de ogen van de Schiedammers.
Uit het fotoboek zullen we niet kunnen concluderen wat de Schiedammers vinden van het gevoerde beleid. De Schiedammers hebben foto’s ingezonden en de mooiste foto’s kunnen we liken. Misschien gaat het te ver om van manipulatie te spreken, maar het is wel een beetje bederf van wat aanvankelijk een creatief idee leek om een collectief oordeel van de Schiedammers te krijgen.

Bron: Opinie van Kor Kegel op Schiedam24

Offline Dan

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 1332
Re: Door de ogen van de Schiedammer
« Reactie #2 Gepost op: oktober 17, 2017, 08:15:49 am »
Het wordt gewoon net als dat blaadje dat om de zoveel maanden op de mat valt: een sprookjesvertelling. Een opgepoetste versie van de werkelijkheid waarin Schiedammers zogenaamd jubelen over hun 'booming' stad. Hopelijk is dit de laatste stuiptrekking van een totaal kansloos college. Weg ermee.

Offline bjd

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 2501
 • "morgen moet het beter"
Re: Door de ogen van de Schiedammer
« Reactie #3 Gepost op: oktober 17, 2017, 12:58:13 pm »
In werkelijkheid is het motto: "Schiedam door de ogen van het college" en de inwoners kijken lijdzaam toe als figuranten.
En de garantie "niet goed, geld terug" staat niet in de voorwaarden.

Offline 65sailor

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 556
 • Geslacht: Man
 • waakzaam en vasthoudend
Re: Door de ogen van de Schiedammer
« Reactie #4 Gepost op: oktober 17, 2017, 13:49:24 pm »
Hoe meer ik er over nadenk, het komt op mij over als een `sniekie move `

Offline Dan

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 1332
Re: Door de ogen van de Schiedammer
« Reactie #5 Gepost op: oktober 17, 2017, 16:44:12 pm »
In werkelijkheid is het motto: "Schiedam door de ogen van het college" en de inwoners kijken lijdzaam toe als figuranten.
En de garantie "niet goed, geld terug" staat niet in de voorwaarden.

Zijn wij niet al jaren figuranten in hun grote ego-show?

Offline genevercity

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 1979
Re: Door de ogen van de Schiedammer
« Reactie #6 Gepost op: oktober 24, 2017, 16:56:53 pm »
Lijkt opsporing verzocht wel

Offline Dan

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 1332
Re: Door de ogen van de Schiedammer
« Reactie #7 Gepost op: oktober 25, 2017, 10:19:21 am »
Als ik die suffe hoofden in de filmpjes zie, beginnen mijn darmen alweer te borrelen.