Auteur Topic: ‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’  (gelezen 3150 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline konijnenberg

 • Sr. Stadter
 • ****
 • Berichten: 367
‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’
« Gepost op: september 21, 2017, 00:28:31 am »
Gaat het dan eindelijk gebeuren? Ik hoop dat er direct een kwaliteitsimpuls wordt gegeven en dit bericht zou mogelijk inhouden dat de coax kabel in Schiedam eindelijk gescheiden wordt van de glasvezel, die dan hopelijk meer aanbieders krijgt :::

bron: http://www.totaaltv.nl/nieuws/nieuwe-eigenaar-delta-wil-ook-caiway-overnemen/

‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’

Het Zweedse investeringsbedrijf EQT nam onlangs tv-aanbieder, inclusief bijbehorend kabelnetwerk, Delta in Zeeland over. Het bedrijf lijkt nu ook de zinnen op Caiway gezet te hebben.

Marktonderzoeker Telecompaper meldt op basis van diverse bronnen dat EQT met CIF in gesprek is over de overname van CAIW Holding. EQT wil met de aankoop zijn positie op de Nederlandse markt willen uitbreiden. CAIW Holding is eigendom van netwerkinvesteerder CIF. Onder CAIW Holding valt onder meer dienstenaanbieder Caiway dat rond de 196.000 klanten heeft. Enkele jaren geleden wilde CIF CAIW Holding aan KPN verkopen maar daar werd door de markttoezichthouder een stokje voor gestoken.
 
Uitbreiding EQT
In welk stadium de gesprekken tussen EQT en CIF zijn, is op dit moment onduidelijk Dezelfde onduidelijkheid is er over in hoeverre Delta Kabel met Caiway geïntegreerd kan worden. Delta Kabel heeft rond de 140.000 klanten. Gezamenlijk kan EQT de na Ziggo (VodafoneZiggo), KPN en M7 Group na aankoop van CAIW Holding de vierde speler op de Nederlandse tv-markt worden.

Offline Han van der Horst

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 666
 • Geslacht: Man
Re: ‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’
« Reactie #1 Gepost op: september 21, 2017, 11:35:06 am »
Het enige antwoord op dit soort semimonopolisten is een eigen schotelantenne.

Wizard

 • Gast
Re: ‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’
« Reactie #2 Gepost op: september 21, 2017, 22:05:56 pm »
Het enige antwoord op dit soort semimonopolisten is een eigen schotelantenne.

Dit soort landschap ontsierende meuk mag je van mij allemaal demonteren en afvoeren de perscontainer in.

Offline J. Kessels

 • Sr. Stadter
 • ****
 • Berichten: 324
Re: ‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’
« Reactie #3 Gepost op: september 22, 2017, 11:30:16 am »
Mijn VVE verbiedt schotels.

Offline Han van der Horst

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 666
 • Geslacht: Man
Re: ‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’
« Reactie #4 Gepost op: september 22, 2017, 11:52:31 am »
Dat is dan in strijd met het Europees verdrag van de rechten van de mens want je mag niet gehinderd worden bij het ontvangen van informatie die je niet op een andere manier binnen kunt halen. Dat geldt voor heel veel satelliettelevisie. Het internet biedt nog lang geen alternatief al schijnen sommige ongeinformeerde rechters van het type dat ook niet weet hoe vrouwen plassen, er anders over te denken. Gewoon doen.

Of nog beter met de hele VVE boven op het dak een paar schotels plaatsen, gericht op verschillende satellieten. Daarna heeft iedereen 1500 zenders minimaal en je betaalt dan bijvoorbeeld vijf euro per maand voor het onderhoud en het afbetalen van de begininvestering.

Van die 1500 zenders is het meeste shit. Maar er zitten genoeg parels tussen zoals Phoenix of Yesterday  of PBS America en een groot aantal nieuwszenders. En muziekzenders. Dus dat is allemaal best de moeite waard. Onttrek je aan het aanbod van Caiway - glasvezel of niet - vanm weinig TV voor veel geld.

Offline konijnenberg

 • Sr. Stadter
 • ****
 • Berichten: 367
Re: ‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’
« Reactie #5 Gepost op: september 22, 2017, 12:18:09 pm »
Pfff dit bericht gaat over de mogelijke verkoop van Caiway, waardoor CIF geen eigenaar meer is van Caiway en CIF glasvezel dus los komt te staan van Caiway.

Dit biedt kansen! CIF kan dan kiezen om meerdere aanbieders toe te laten op de glasvezel zoals KPN, Telfort, Vodafone, Tele2, NLE etc. De nieuwe eigenaar van Caiway kan dan mogelijk kiezen om net als Ziggo internet via de coax kabel aan te bieden.

Hierdoor krijgen we veel meer keuzes, dan nu en bevordert concurrentie.

Offline konijnenberg

 • Sr. Stadter
 • ****
 • Berichten: 367
Re: ‘Nieuwe eigenaar Delta wil ook Caiway overnemen’
« Reactie #6 Gepost op: november 17, 2017, 13:19:35 pm »
De kogel is door de kerk  ;D

Ik ben benieuwd of door deze overname nieuwe aanbieders op glasvezel beschikbaar komen  thumb

bron: https://www.nu.nl/economie/5011166/kabelaanbieders-caiway-en-delta-dak.html

Kabelaanbieders Caiway en Delta onder een dak
 
De Zweedse investeerder EQT Infrastructure neemt het kabel- en glasvezelbedrijf CIF Holding over. CIF is nu nog eigendom van een investeringsfonds van Rabobank.
Ook de regionale kabelaanbieder CAIW (Caiway) maakt deel uit van die transactie. Dat bedrijf komt daarmee onder één dak met het Zeeuwse energie- en kabelbedrijf Delta, dat al in handen is van EQT. Ook CAIW valt onder het investeringsfonds van de Rabobank.

Het fonds hanteert een beleggingsduur van tien jaar. Het einde van die periode is nu in zicht. Financiële details over de verkoop, die naar verwachting nog dit jaar wordt afgerond, zijn niet naar buiten gebracht.

CAIW levert televisie, telefonie en internetdiensten aan ruim 200.000 klanten, met name in Westland en omgeving. Infrastructuurbedrijf CIF biedt breedbandtoegang aan meer dan 350.000 huishoudens en bedrijven, niet alleen in de Randstad maar juist ook in buitengebieden. Op het netwerk van CIF zijn dertien verschillende providers actief.

Met de overname door EQT is de continuïteit van de dienstverlening volgens de betrokken partijen gegarandeerd. Ook wil de nieuwe eigenaar, die CIF en CAIW onderbrengt in dezelfde holding als Delta, de bedrijven de ruimte bieden om verder te groeien.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet zich nog wel over de deal buigen. Die toezichthouder maakte een paar jaar geleden nog bezwaar tegen de overname van Caiway door KPN, die daarop werd afgeblazen.

Door: ANP