Auteur Topic: Ballast Nedam gaat Blankenburgtunnel bouwen  (gelezen 3564 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8371
Ballast Nedam gaat Blankenburgtunnel bouwen
« Gepost op: juli 20, 2017, 13:49:52 pm »
Het Nederlandse bouwbedrijf Ballast Nedam gaat met de Belgische baggeraar Deme en de Australische bank Macquarie de Blankenburgtunnel ten westen van Vlaardingen aanleggen.

Rijkswaterstaat heeft donderdag bekendgemaakt dat het consortium een voorlopige gunning heeft gekregen.

Het project bestaat uit zowel het ontwerp, de realisatie als het beheer en onderhoud gedurende 20 jaar van bestaande en nieuwe infrastructuur. De opdracht heeft een waarde van €1,2 miljard.

De A24 Blankenburgverbinding verbindt de A20 en de A15 met elkaar en verbetert de bereikbaarheid van de economisch belangrijke regio Rotterdam. De A24 Blankenburgverbinding loopt (van noord tot zuid) vanaf de A20 ten westen van Vlaardingen langs de Krabbeplas, onder de Nieuwe Maas (het Scheur) door en wordt ten oosten van Rozenburg aangesloten op de A15. Daarnaast omvat het project de aanleg van twee knooppunten (van de A24 op de A20 en de A15) en de verbreding van de A20 tussen de A24 en het Kethelplein.

De enige andere inschrijver op het project, naar verluidt een consortium van BAM, VolkerWessels en Boskalis, kan nog 20 dagen bezwaar maken tegen het besluit. Als dit niet gebeurt, wordt de gunning definitief.

Bron: Vlaardingen24 20 juli 2017