Auteur Topic: Morgen opening van Zuid-Holland Infra Park (ZIP)  (gelezen 1068 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8371
Morgen opening van Zuid-Holland Infra Park (ZIP)
« Gepost op: mei 19, 2017, 13:19:20 pm »
Leerling stratenmakers bestraten als onderdeel van hun opleiding de gehele Parallelweg in Schiedam. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder begeleiding van SPG Infra vakopleidingen in samenwerking met de gemeente Schiedam.

In totaal zijn vier BBL leerlingen en twee BOL leerlingen gestart bij de uitvoering van ‘herinrichting Parallelweg Schiedam’. De leerlingen, in de leeftijd van 16 t/m 35 jaar, werken tijdens de opleiding aan een project in de buitenruimte. Geen oefenlokaal, maar echt op locatie. De gemeente Schiedam leverde de materialen waarmee de leerlingen direct aan de slag konden.

De samenwerking komt voort vanuit de goede contacten die zijn ontstaan op de ontwikkellocatie Schieveste. De wil tot samenwerken heeft eerder geresulteerd in het Zuid-Holland Infra Park (ZIP). Het bestraten is een mooi praktijkvoorbeeld. ZIP is een versterkte publiek private samenwerking tussen SPG Infra vakopleidingen, Techniek College Rotterdam en gemeente Schiedam.

Morgen, zaterdag 20 mei, tijdens de Dag van de Bouw, vindt de officiële opening van ZIP plaats. ZIP is gevestigd aan de Parallelweg. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur is iedereen welkom om o.a. het straatwerk te bewonderen.

Bron: Persbericht gemeente Schiedam