Auteur Topic: Zomernota 2018: inspelen op de toekomst  (gelezen 1118 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8371
Zomernota 2018: inspelen op de toekomst
« Gepost op: mei 19, 2017, 12:28:36 pm »
Inspelen op de toekomst van Schiedam, door nu een stevige basis te leggen. Daar zet het college zich ook in zijn laatste bestuursjaar consequent voor in. Het gaat beter met Schiedam, dus doorzetten is nodig. Het college blijft investeren in de nieuwe economie, in inwoners en in aantrekkelijke woningen. Na de zomernota’s ‘Kansen Benutten’, ‘Voor mekaar maken’ en ‘En nu doorzetten’, is dit de laatste zomernota van dit college.

In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van Schiedam. Bijvoorbeeld in de sport, de samenwerking met inwoners, de bouw van nieuwe woonwijken en de buitenruimte, zoals de aanpak van de Lange Haven.

Met deze laatste zomernota zorgt het college dat de stad voorbereid is op de toekomst. Achterstallig onderhoud is opgeruimd, de financiële positie van de gemeente is solide en het college doet wat nodig is. Nadelige financiële effecten van landelijke ontwikkelingen, zoals lagere inkomsten uit de BUIG-gelden, worden opgevangen. Er is structureel geld voor beleid en er is ruimte voor nieuwe investeringen in de stad. Klik hier voor de Zomernota 2018.

Bron: Persbericht gemeente Schiedam