Auteur Topic: Regeltjes gaan voor.  (gelezen 3421 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Knakworst

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 3599
Regeltjes gaan voor.
« Gepost op: maart 19, 2017, 00:22:14 am »
Het was weer zover. Dankzij de gemeente! Veel willen en doen (Bouwrijp terrein voor woningbouw), maar geen oog hebben voor de gevolgen/te weinig parkeerplaatsen op Harga.
Neen, dan hebben de omwonenden van het Sportpark W-A het beter aangepakt.

Op Harga een chaos, en dus ... optreden, bekeuren! Met dank aan welke inlevende wethouder?
Nathalie Gouweleeuw of... de burgemeester.

En ... overigens niet alleen HDVS, maar ook HCS en HBSS! Het was een puinhoop: te weinig parkeerplaatsen.
Bedenk nu eerst eens voordat je gaat bekeuren. Kunnen "de (onwetende) overtreders" wel iets anders?
PopUp TV
Zou het door mij hierboven geplaatste bericht door iemand worden aangemerkt als onrechtmatig, en bedoeld om eer, goede naam en privacy van hem/haar en/of zijn/haar gezin aan te tasten, beschouw dit bericht dan -met mijn welgemeende excuses- als niet geschreven.

Offline Kethellapper

 • Full Stadter
 • ***
 • Berichten: 172
Re: Regeltjes gaan voor.
« Reactie #1 Gepost op: maart 20, 2017, 19:55:25 pm »
Hoe vervelend het ook is als je lang moet zoeken naar een parkeerplek.... Als hulpdiensten er niet door kunnen omdat iedereen zijn/haar auto maar ergens neerzet is toch heel wat belangrijker. Bewijs is dit weekend geleverd bij HBSS. Hulde voor de dames van HBSS vr1 die zijn begonnen met de reanimatie van een grensrechter van een bezoekende vereniging voordat de ambulance er was.  ::: :::
Wel stonden daar een paar auto's in de weg!  En ja, dan blijkt het ook hoe belangrijk het is dat je überhaupt kunt parkeren. (Maar kijk daar dan de LBB niet op aan, die kan daar echt niets aan doen)

Offline Knakworst

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 3599
Re: Regeltjes gaan voor.
« Reactie #2 Gepost op: maart 21, 2017, 00:22:25 am »
Maar kijk daar dan de LBB niet op aan, die kan daar echt niets aan doen.
Klopt, want ....
Behoort het tot de bevoegdheden van de LBB (BOA's) om verkeersovertredingen te bekeuren?
Het zal de Politie (net als op de Puccini-/Verdi-/Rossinistraat) wel zijn geweest.
Zou het door mij hierboven geplaatste bericht door iemand worden aangemerkt als onrechtmatig, en bedoeld om eer, goede naam en privacy van hem/haar en/of zijn/haar gezin aan te tasten, beschouw dit bericht dan -met mijn welgemeende excuses- als niet geschreven.

positron

 • Gast
Re: Regeltjes gaan voor.
« Reactie #3 Gepost op: maart 21, 2017, 08:20:02 am »
Onze samenleving is helemaal dicht getimmerd met regeltjes.
Te veel om ze allemaal te kunnen kennen
De discussie zou volgens mij moeten gaan over de vraag wanneer we aan de regels moeten worden herinnerd, en wanneer niet.

Hoe vaak zie je niet een aanvullend bord "doorgang vrijhouden voor de hulpdiensten"
Waarom zou je het parkeren eigenlijk nog willen reguleren, als dat bord ook is geplaatst?
Het bord veronderstelt dat we zelf voldoende inschattingsvermogen om te kunnen beoordelen hoeveel ruimte de hulpdiensten nodig hebben.
Ik vind het winst dat het bord "doorgang vrijhouden voor de hulpdiensten" ons onze eigen verantwoordelijkheid voor ons doen en laten weer terug geeft. In plaats van slaafs, zonder nadenken, de regeltjes te volgen.

Wat te denken van "alleen parkeren in de vakken", terwijl het parkeren al was geregeld met een verkeersbord.

En op autowegen worden we er ook middels een campagne van RWS aan herinnerd dat we, in geval van een file, de doorgang moeten vrij houden voor de hulpdiensten.
Hoewel er een regel bestaat dat iedereen rechts moet houden.
Toch gaat iedereen om en om rechts/links staan, om te zien hoe lang de file is.

Of de campagne voor de BOB, terwijl de regels voor alcoholgebruik in het verkeer klip en klaar zijn.

En wat te denken van die hinderpaaltjes op het fietspad die automobilisten er aan moeten herinneren dat een blauw rond bord met een fiets, betekent dat zij daar niet mogen rijden.

Offline ouwerot

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 647
Re: Regeltjes gaan voor.
« Reactie #4 Gepost op: maart 21, 2017, 12:33:21 pm »
@positron
Zou het zijn omdat wellevendheid in het verkeer niet meer tot onze zo geroemde normen en waarden behoort?
Het bord "parkeren in parkeervakken" wordt gebruikt om aan te geven dat parkeren buiten de parkeervakken niet is toegestaan. Niet dat dit helpt, want vandaag kwam in het nieuws dat begrijpend lezen bij sommige groepen scholieren de strijd aan het verliezen is. Bijna dagelijks de ervaring dat dit ook in mijn wijk het geval is.

Doet me denken aan Frankrijk waar steeds meer flitspalen komen, ook op de doorgaande binnenwegen. Je kunt van Fransen zeggen wat je wilt, maar een paar honderd meter voor de paal staat een bord met de maximum snelheid geldig op die weg met het symbool van radarcontrole. Begrijpend lezen is ook niet het sterkste punt van Franse automobilisten, die scheuren gewoon door.
PS het is je Tom Tom verboden daar nauwkeurig voor waarschuwen: hij kan er honderden meters naast zitten.

Offline Knakworst

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 3599
Re: Regeltjes gingen onterecht voor
« Reactie #5 Gepost op: maart 23, 2017, 00:13:58 am »
Gemeente Schiedam schrapt 68 parkeerboetes
Gepubliceerd op: 22-03-2017
Categorie: Amateur voetbal

ROTTERDAM – De gemeente Schiedam heeft Hermes DVS laten weten de afgelopen zaterdag uitgedeelde 68 parkeerboetes te schrappen.
Bezoekers van de club aan de Hargalaan kregen een bekeuring voor fout parkeren. De club protesteerde tegen het optreden van de politie en vond gehoor bij de gemeente Schiedam, die de boetes schrapte.

Bron, Regio Rijnmond Voetbal

En worden de bekeuringen aan de "overtredende" bezoekers van HBSS en HCS ook geschrapt, of blijft dit alleen voorbehouden aan HDVS-bezoekers?

Overigens toch vreemd. Kan "de gemeente" dat wel, dat schrappen van bekeuringen die door de politie zijn uitgeschreven?
1 april grap?
Zou het door mij hierboven geplaatste bericht door iemand worden aangemerkt als onrechtmatig, en bedoeld om eer, goede naam en privacy van hem/haar en/of zijn/haar gezin aan te tasten, beschouw dit bericht dan -met mijn welgemeende excuses- als niet geschreven.

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8214
Re: Regeltjes gaan voor.
« Reactie #6 Gepost op: maart 23, 2017, 10:21:32 am »
Het verhaal van de kwijtgescholden parkeerboetes

De bekeuringen voor foutparkeren die zaterdag werden uitgedeeld op Harga, 'gaan de prullenbak in'. Dat meldt Hermes-DVS.


Op de wegen van sportpark Harga geldt een parkeerverbod; door het vele werk dat de afgelopen tijd wordt verricht aan woningbouw en de aanleg van de accommodatie van HCS, zijn er de nodige parkeerplaatsen vervallen. Aan de Hargalaan zijn flink wat plekken om de auto kwijt te kunnen, maar die worden met regelmaat bezet door langparkerende vrachtwagens en het stallen van al dan niet rijdend materieel van bouwers en wegbeheerders.

Dus wordt er meer en meer 'in het gras', langs de weg geparkeerd. Zo stond zaterdag de Olympiaweg vol, toen er bij Hermes-DVS een groot rugbytoernooi voor de jeugd werd georganiseerd. De politie schijnt met regelmaat langs te komen om bonnen te schrijven en er zijn ook de stadswachten van de Lichtblauwe Brigade die scherp zijn op de situatie. Afgelopen zaterdag werd er ook handhavend gecontroleerd, tot chagrijn van velen. 68 Automobilisten kregen naar verluidt een bekeuring op de ruit geklemd, à negentig euro het stuk.

De andere kant van het verhaal was zaterdag ook pregnant aanwezig: de reanimatie van een grensrechter bij HBSS, die de media breed haalde. Belangrijke reden dat de dames van HBSS nu als heldinnen door het leven gaan is gelegen in het feit dat de hulpdiensten moeite hadden om de velden van de voetbalclub te bereiken. Ook zij moesten zich wurmen door de rijen geparkeerde auto's, die toen te dicht op elkaar bleken te staan om een brandweerauto door te laten.

Naar Hermes nu bekend maakt is er afgelopen dagen 'constructief' overleg geweest met de gemeente. Sportwethouder (tevens verantwoordelijk voor de Schiedamse financiën) Nathalie Gouweleeuw drong dit weekend al aan op beter overleg, met name voor grotere sportevenementen op Harga. De besprekingen deze week zorgden ervoor dat, aldus Hermes-DVS via twitter, '68 bekeuringen de prullenbak ingaan'.

Bron: Schiedam24 23 maart 2017