Auteur Topic: 'Ik weet niet wat voor klojo's dit doen'  (gelezen 2302 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8214
'Ik weet niet wat voor klojo's dit doen'
« Gepost op: februari 16, 2017, 14:15:11 pm »
Eigenaars Ati en Cock den Breejen van de uitgebrande foodtruck in Schiedam voelen zich verslagen. Ze zijn niet verzekerd en hadden al hun geld zitten in de foodtruck die door de brand total loss is.

"We hebben een restaurantje aan de Hoogstraat wat eindelijk lekker begint te lopen. Maar we hebben de foodtruck nodig om het hoofd boven water te kunnen houden", zegt Cock.

Ati en Cock werden vorig jaar nog derde op het Mundial Choripan, het wereldkampioenschap broodje Argentijns worstenmaken.

"We waren zo op de goede weg", vult Ati aan. "En nu? Ik weet het niet." Cock: "We worden er ook niet jonger op. Over een paar weken word ik 62. Het valt niet mee om dan weer helemaal opnieuw te beginnen."

"Ik weet niet wat voor klojo's het zijn die dit doen. Ziek en zielig."

Kort voor de brand ontstond in de foodtruck brandde nog een auto uit in Schiedam. De politie onderzoekt de oorzaak van de autobranden in Schiedam.

Bron: Rijnmond.nl 16 februari 2017


Lees ook : Droom van Schiedammers in duigen na autobrand


Foto: DeOndernemer.nl

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8214
Re: 'Ik weet niet wat voor klojo's dit doen'
« Reactie #1 Gepost op: februari 17, 2017, 16:26:17 pm »
Help de ChoripanMan!

Het was hun droom, hun grote avontuur. Maar daar is niets meer van over. Schiedammers Cock den Breejen en Ati Bastiaanse zitten in zak en as nu hun Argentijnse foodtruck vannacht volledig uitbrandde.

Help de ChoripanMan! Doneren kan hier: https://supportanddonate.com/event/54/help-de-chorinpanman

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8214
Re: 'Ik weet niet wat voor klojo's dit doen'
« Reactie #2 Gepost op: februari 24, 2017, 15:07:07 pm »
Verdachte brandstichtingen Schiedam gezocht

In de nacht van 15 op 16 februari gingen op twee plekken in Schiedam auto’s in vlammen op. De politie gaat uit van brandstichting en heeft beelden van de vermoedelijke dader. Wie herkent de man?


De auto’s werden halverwege de nacht in brand gestoken. De eerste melding van 03.30 uur betrof een brand in een personenauto op de Groenelaan. De tweede brand, een klein half uur later, verwoestte een foodtruck op de Nieuwe Haven. De eigenaren van dit busje zijn deels voor hun broodwinning afhankelijk van de foodtruck.

Naast het persoonlijk drama achter deze branden, stonden beide voertuigen vlak voor enkele woningen geparkeerd. Als de branden niet op tijd waren ontdekt, was het leed niet te overzien geweest.

Camerabeelden
Naar de branden is een onderzoek gestart. Er zijn camerabeelden beschikbaar. De politie wil voorkomen dat er nog meer gevaarlijke situaties ontstaan en publiceert daarom nu al een foto van de vermoedelijke dader. Het gaat om een man met een stevig postuur op een damesfiets. Wie herkent de man? Of wie heeft de man die nacht gezien? Laat het de politie weten via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem kan ook via 0800-7000.Bron: Politie.nl 24 februari 2017

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8214
Re: 'Ik weet niet wat voor klojo's dit doen'
« Reactie #3 Gepost op: april 21, 2017, 10:12:03 am »
Een gloednieuwe foodtruck dankzij donaties

Ati en Cock waren alles kwijt nadat in de nacht van 15 op 16 februari hun foodtruck in brand werd gestoken. Dankzij een crowdfundingscampagne heeft het stel inmiddels een nieuwe, ietwat ironische truck voor hun Argentijnse grillworstjes gevonden: een oude commandowagen van de Oostenrijkse brandweer.


De eerste crowdfundingscampagne was een initiatief van het Argentijnse restaurant Gaucho's aan de Plas en leverde negenduizend euro op.

Bij de tweede campagne konden mensen een investering doen als donatie. "Daar moeten we wel iets voor terug doen", zegt Cock. "We zijn tot eind november geboekt voor tuinfeestjes, groepsdiners en proeverijen."

Het Schiedamse stel heeft ook geleerd van hun fouten: de truck staat nu in een binnenstalling en is ook verzekerd. Op 26 april staan ze met Koningsnacht in Zwolle.

Bron: Rijnmond.nl 21 april 2017Foto: Jelle Gunneweg via Twitter