Auteur Topic: Wim de Haan overleden  (gelezen 2748 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8214
Wim de Haan overleden
« Gepost op: januari 29, 2017, 12:23:33 pm »
Wim de Haan is in de nacht van vrijdag op zaterdag, nadat hij thuis gereanimeerd werd, overleden. De reanimatie gebeurde thuis; de brandweer moest er aan te pas komen om De Haan (86), naar het ziekenhuis te krijgen.

De Haan werd bekend door zijn boksschool in het voormalig Schiedams Badhuis aan de Lange Haven.

Wim de Haan begon zijn carrière als bokser. Daarnaast voetbalde hij ook. Vanaf 1957 bestierde hij een eigen boksschool in het voormalige badhuis aan de Lange Haven. In 2015 werd hij door de Nederlandse Boksbond geëerd vanwege zijn vijftigjarig lidmaatschap van de boksbond.

Naast het boksen was Wim de Haan ook actief met allerlei andere zaken. In 1973 was hij te zien in het legendarische tv-programma Voor De Vuist Weg van Willem Duys, met een spijkerbed-act. Ook was De Haan actief als schrijver. In 1992 kwam zijn boek Klappen Genoeg Gehad uit, waarin hij zijn levensverhaal beschreef. Hij schreef ook gedichten die eveneens in boekvorm verschenen. In 1996 was hij te zien in het door Rik Felderhof gepresenteerde programma De Stoel van de NCRV.

Wim de Haan was ook een liefhebber van de Portugese fadomuziek. Zowel in zijn boksschool als bij gelegenheden elders in de stad, gaf hij een podium aan artiesten uit dit genre. Zo vierde hij zijn tachtigste verjaardag in 2010 met een muzikaal feest in de aula van het Stedelijk Museum. Wim de Haan is 86 jaar geworden.

Bron: Schiedam24 28 januari 2017