Auteur Topic: NVWA: mogelijke fraude bij Schiedams laboratorium  (gelezen 7732 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8371
NVWA: mogelijke fraude bij Schiedams laboratorium
« Gepost op: december 15, 2016, 15:22:23 pm »
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft woensdag een inval gedaan bij het Schiedamse bedrijf Nofalab. Volgens de NVWA en Justitie wordt het bedrijf, dat gespecialiseerd is in analyses van voeding, verdacht van fraude met testresultaten.

Welke fraude er precies werd gepleegd, en met welk doel, kon de NVWA gisteren nog niet aangeven. Wel bevestigt de organisatie de inval, waarbij nagenoeg de gehele administratie werd meegenomen. Het bedrijf zelf, dat in voor externe opdrachtgevers analyses maakt van peulvruchten en oliƫn, wil niet reageren.

Bron: AD.nl 15 december 2016

Offline E.M. Pathie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 1527
 • Geslacht: Vrouw
Re: NVWA: mogelijke fraude bij Schiedams laboratorium
« Reactie #1 Gepost op: december 16, 2016, 12:58:53 pm »
Zelfs aandacht in Eindhoven en omstreken voor de inval in Schiedam http://www.ed.nl/algemeen/misdaad-112/schiedams-laboratorium-sjoemelt-met-tests-1.6741656

De, op dit forum, getoonde opvattingen zijn uitsluitend die van mijzelf en niet die van mogelijk aan mij gelieerde organisaties en/of instellingen.


E.M. (Emmely) Pathie  MCK

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8371
Re: NVWA: mogelijke fraude bij Schiedams laboratorium
« Reactie #2 Gepost op: december 16, 2016, 22:15:39 pm »
SecureFeed schort tot nader order analyses bij NofaLab op

Op basis van de berichtgeving in de media heeft SecureFeed besloten om tot nader order de analyses die worden uitgevoerd door NofaLab op te schorten. NofaLab is een van de laboratoria waar diervoeders van de deelnemers van Securefeed worden geanalyseerd.


De NVWA heeft eerder deze week een inval gedaan bij Nofalab omdat er mogelijk sprake is van fraude.

Hangende dit NVWA-onderzoek zal SecureFeed tijdelijk haar monsters, die genomen wordt in kader van het monitoringsplan, bij een ander laboratorium gaan onderbrengen. De monsters dienen wel genomen te worden, maar nog niet te worden ingezonden. Hierover ontvangen de deelnemers in de komende dagen nadere informatie en instructies.

SecureFeed verifieert met de resultaten van het monitoringsplan de risicobeoordeling van de diervoedergrondstoffen van haar deelnemers. Daarnaast laten de individuele deelnemers ook analyses van diervoedergrondstoffen uitvoeren bij andere erkende laboratoria.
 
Bron: Securefeed.eu 16 december 2016

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8371
Re: NVWA: mogelijke fraude bij Schiedams laboratorium
« Reactie #3 Gepost op: december 21, 2016, 09:28:15 am »
NofaLab 'weet niets van fraude'

NofaLab is zich 'van geen kwaad bewust'.  Dat stelt directeur Edwin van Twist in een schriftelijke reactie. "Integriteit, kwaliteit en klantgerichtheid zijn onze kernwaarden."


Zo staat vandaag in het AD te lezen.

De huiszoeking vorige week kwam als een verrassing. "Een schok voor het hele bedrijf," zo stelt Van Twist. Dat geldt ook voor de 1800 opdrachtgevers van NofaLab die jaarlijks 45.000 monsters door het bedrijf laten analyseren, wat resulteert in 6,1 miljoen individuele analyseresultaten.

Van Twist laat weten alle medewerking te verlenen aan het onderzoek. Ook is het bedrijf zelf een interne beoordeling gestart. "We hebben dr. Philippe Leroux gevraagd een volledig onderzoek te doen. Dat is iemand met wie we geen enkele band hebben."