Auteur Topic: Instandhoudingssubsidie voor Mouterij  (gelezen 2416 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8214
Instandhoudingssubsidie voor Mouterij
« Gepost op: september 05, 2016, 12:19:47 pm »
Er komt een bedrag van 15.813 euro aan subsidie beschikbaar voor de laatste Schiedamse Mouterij op de hoek van de Sint Anna Zusterstraat. Het geld is bestemd voor het onderhoud van het pakhuis.

De eigenaren van één rijksmonument in Vlaardingen en twee in Schiedam hebben in het voorjaar met succes een beroep gedaan op een instandhoudingssubsidie bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Naast de Mouterij gaat er ook 9.052 euro naar de monumentale boerderij Hoeve Vrijlust aan de Woudweg in Schiedam.

De twee eigenaren van de oude mouterij, midden in de Brandersbuurt, hadden drie jaar terug nog plannen voor een modern zorgcentrum in het Rijksmonument. Eerder lag er het plan om het pand tot hotel te verbouwen. Dat mislukte, mede omdat oud-wethouder Menno Siljee (PvdA) de Havenkerk tot stadshotel wilde bombarderen.

In Vlaardingen kan de 14-de eeuwse Sarijnenhove aan de Zuidbuurt rekenen op in totaal 25.316 euro aan subsidie.

De eerstvolgende aanvraagperiode voor instandhoudingssubsidie is van 1 februari tot en met 31 maart 2017.

Bron: Schiedamsnieuws.nl 5 september 2016


Zie ook : Omgevingsvergunning Mouterij De Goudsbloem, Oude mouterij wordt verbouwd tot rusthuis en Mouterij de Goudsbloem - brief aan de gemeenteraad

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8214
Re: Instandhoudingssubsidie voor Mouterij
« Reactie #1 Gepost op: september 07, 2016, 16:56:53 pm »
Renovatie in Schiedam

Een mooi renovatie project waar wij als constructeur bij betrokken zijn, is de voormalige mouterij in Schiedam.


Dit historische pand, ook bekend als Mouterij De Goudsbloem wordt omgebouwd tot woon-zorginstantie voor hulpbehoevende ouderen.

De vergunning is inmiddels verleend en de eerste werkzaamheden staan gepland voor dit najaar.

Bron: Pelecon.nl 25 augustus 2016

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8214
Re: Instandhoudingssubsidie voor Mouterij
« Reactie #2 Gepost op: maart 20, 2017, 12:44:09 pm »
HERMON Erfgoed koopt Mouterij de Goudsbloem in Schiedam

Sinds begin deze maand is HERMON Erfgoed de nieuwe eigenaar van de prachtige Mouterij in Schiedam. Mouterij De Goudsbloem in Schiedam staat al geruime tijd leeg. Het is de laatst overgebleven jenevermouterij die nog in originele staat verkeert.


De herbestemmingsplannen hebben een tijdje in de ijskast gestaan, wachtend op een nieuwe eigenaar.

Sinds februari van dit jaar is het zover en heeft HERMON Erfgoed deze prachtige Mouterij aangekocht. In het voorjaar zullen de verbouwing en restauratie starten. De restauratiewerkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie. Het gebouw wordt getransformeerd naar appartementen die zullen worden verhuurd via Stichting Veste. Nog dit jaar zullen de eerste appartementen opgeleverd worden. Voor meer informatie www.hermonerfgoed.nl.

HERMON Erfgoed B.V. – wat staat voor Herontwikkeling Monumentaal Erfgoed – is een landelijke onafhankelijke (her)ontwikkelaar met een bijzondere missie en passie. Het doel is monumenten te behouden door te zoeken naar nieuwe functionele invullingen. HERMON Erfgoed is in staat met zeer gedegen kennis en jarenlange ervaring, monumenten voor de toekomst te bewaren. Meer informatie vindt u op www.hermonerfgoed.nl

Bron: Erfgoedstem.nl 20 maart 2017

positron

  • Gast
Re: Instandhoudingssubsidie voor Mouterij
« Reactie #3 Gepost op: maart 20, 2017, 15:24:20 pm »
Alle drie de monumenten hebben als overeenkomst dat ze zijn gelegen naast gebieden die volop in een onduidelijke ontwikkeling zijn, met grote gevolgen voor de ondergrond.

Voor de camperplaats achter de Zuster Anna moet nog een plan worden bedacht.

De hoeve Vrijlust ligt vlak naast de waterwegpompinstallaties van de A4.

De Sarijnenhoeve ligt vlak naast het tracee van de Blankenburgtunnel.

Ik ga er van uit dat men daar bij het opstellen van de verbouwplannen en de subsidieverstrekking rekening mee heefr gehouden.