Auteur Topic: Directeur Jenevermuseum Marjolein Beumer in vaste dienst  (gelezen 12181 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 8371
Directeur Jenevermuseum Marjolein Beumer in vaste dienst
« Gepost op: september 04, 2016, 12:22:10 pm »
Marjolein Beumer, directeur van het Nationaal Jenevermuseum, heeft per 1 september 2016 een vaste aanstelling gekregen. Beumer was afgelopen jaar (mede)verantwoordelijk voor diverse projecten.

Bijvoorbeeld de tijdelijke tentoonstellingen over Liduina (in het kader van het Liduinajaar in 2015) en ‘Het Begin van Gin’ (nu te zien in het Jenevermuseum).

Depot en digitalisering
Afgelopen jaar is verder hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van het depot, waaronder de klimaatkast. Ook is een start gemaakt met inventarisatie en digitalisering van de collecties. Daarnaast was Marjolein Beumer voor het eerst betrokken bij het Nationaal Jeneverfestival.

Samenwerking
Beumer werkt graag samen met andere partijen. De basis voor structurele samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam is inmiddels gelegd. Het ontwikkelen van het online platform WikiSchiedam is één van de toekomstige gezamenlijke projecten. Tevens is er collectie uitgewisseld met het Wereldmuseum voor de tentoonstelling Afrika010. 

Meerjarenprogramma
In de nabije toekomst ligt de uitdaging voor Beumer in het uitvoeren van een integraal meerjarenprogramma, gericht op herinrichting en uitbreiding van het Jenevermuseum. De fysieke uitbreiding naar de Hoogstraat (als onderdeel van het Museumkwartier) is begin 2017 al een feit. Verder zal de samenwerking met andere (erfgoed)instellingen in Schiedam worden geïntensiveerd.

Bron: Jenevermuseum.nl 4 september 2016


Zie ook : Beumer nieuwe directeur Jenevermuseum

Offline wimpie

  • Stad Expert
  • *****
  • Berichten: 1765
  • Geslacht: Man
Re: Directeur Jenevermuseum Marjolein Beumer in vaste dienst
« Reactie #1 Gepost op: september 04, 2016, 12:51:21 pm »
Ik gok op 2,7 miljoen euro wat er bij moet .