Auteur Topic: Laan van Bol'Es gaat in maart volledig op de schop  (gelezen 8207 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8371
Laan van Bol'Es gaat in maart volledig op de schop
« Gepost op: juni 16, 2016, 09:13:45 am »
De veiligheid bij het oversteken en de snelheidshandhaving worden verbeterd op de Laan van Bol'Es. Gisteravond presenteerde de gemeente het voorlopige herinrichtingsplan van de straat.

Dat staat vandaag in het AD te lezen.

De werkzaamheden moeten in maart 2017 beginnen. Volgens buurtbewoners is de verlichting op de Laan van Bol'Es slecht en nodigt de kaarsrechte weg uit tot autoraces. Tientallen omwonenden kwamen naar de bewonersavond in de Van Beethovenflat om mee te discussiëren over het plan. Hoewel de snelheidslimiet 50 km per uur blijft, wordt er veel gedaan om de weg anders vorm te geven.

Mensen moeten veiliger over kunnen steken. Daarom komt er betere verlichting en een aantal zichtbelemmerende bomen wordt weggehaald. Ook wordt het aantal oversteekplaatsen gereduceerd. De 800 meter lange weg heeft nu aan de ene kant 14 zebrapaden en aan de andere kant 11. Die variatie is verwarrend, aldus de ontwerper van het plan. Er zullen daarom 3 oversteekplaatsen gecreëerd worden. De rijbanen worden een meter minder breed en dat moet ervoor zorgen dat automobilisten hun snelheid aanpassen en elkaar niet passeren.

Volgens de gemeente is geprobeerd zoveel mogelijk geluiden en ideeën van buurtbewoners in het plan mee te nemen.


Voorlopig inrichtingsplan en presentatie op Schiedam.nl

Offline Knakworst

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 3660
Re: Laan van Bol'Es gaat in maart volledig op de schop
« Reactie #1 Gepost op: juni 16, 2016, 10:46:41 am »
14 en 11 zebrapaden? Huh?
Doe ook iets aan de verkeerslichten Churchillweg/Laan van Bol' Es.
Voetgangers op weg naar de aankomende (en niet wachtende) tram.
Zou het door mij hierboven geplaatste bericht door iemand worden aangemerkt als onrechtmatig, en bedoeld om eer, goede naam en privacy van hem/haar en/of zijn/haar gezin aan te tasten, beschouw dit bericht dan -met mijn welgemeende excuses- als niet geschreven.

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8371
Re: Laan van Bol'Es gaat in maart volledig op de schop
« Reactie #2 Gepost op: juni 19, 2016, 15:56:51 pm »
Groenoord windt zich op over Laan van Bol'Es

Veel omwonenden zijn het er helemaal niet over eens, dat het aantal oversteekplaatsen op de Laan van Bol’Es drastisch wordt verminderd. "De voetgangers zijn de dupe," zegt het winkelend publiek bij Dirk van den Broek.


Was de bewonersavond in de Van Beethovenflat afgelopen woensdag al druk bezocht – door tientallen wijkbewoners – ook daarna doet het verbeterplan veel stof opwaaien. Dat de Laan van Bol’Es een andere vorm krijgt, vinden de meeste mensen niet erg. "Juist een pluspunt, want die kaarsrechte rijbanen nodigen uit tot te hard rijden. Een Van Haarenlaan-behandeling zou beter zijn'’, zeggen wijkbewoners, verwijzend naar de flauwe bochten die destijds op de Burgemeester Van Haarenlaan zijn gekomen.

Lees het volledige artikel op de site van Schiedam24.

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8371
Re: Laan van Bol'Es gaat in maart volledig op de schop
« Reactie #3 Gepost op: mei 09, 2017, 20:39:20 pm »
Laan van Bol'Es

De gemeente Schiedam gaat de verkeersveiligheid van de Laan van Bol'Es verbeteren. De werkzaamheden starten begin juli 2017 en zijn volgens planning eind augustus afgerond.


De laan is nu breed opgezet, waardoor automobilisten hoge snelheden bereiken. Dit veroorzaakt onveilige situaties. In samenspraak met bewoners en bedrijven uit de omgeving van de Laan van Bol’Es is het inrichtingsplan voor de Laan van Bol’Es opgesteld. In de nieuwe situatie worden maatregelen getroffen waarmee de verkeersveiligheid wordt verbeterd, zoals de aanleg van een rotonde op de kruising met de Van Beethovenlaan. De verkeersmaatregelen zijn afgestemd met de gemeente Vlaardingen.

Participatie
Belanghebbenden (bewoners, scholen, instellingen, hulpdiensten en bedrijven) zijn vanaf het begin meegenomen in dit project. De gemeente Schiedam heeft in samenspraak met alle partijen de randvoorwaarden voor de uitvoering bepaald. De wensen en behoeftes zijn zoveel mogelijk meegenomen in de opdracht naar de aannemer. Voor start werkzaamheden organiseert de gemeente samen met de aannemer een informatieavond waarin planning, fasering, verkeersmaatregelen en uitvoering aan bod komen. De omgeving ontvangt tijdig een uitnodiging.

Aannemer
De werkzaamheden aan de Laan van Bol’Es bestaan voornamelijk uit asfaltwerkzaamheden. De aannemer is geselecteerd op basis van planning, werkmethode, prijs en verkeersveilig werken. Begin juli start aannemer Dura Vermeer uit Rotterdam met het uitvoeren van de werkzaamheden. Momenteel worden de voorbereidingen voor de start van het werk opgepakt.

Planning
Vooruitlopend op de werkzaamheden aan de Laan van Bol’Es heeft Irado afgelopen februari een aantal bomen gekapt. De gerooide bomen worden binnen het project vervangen door nieuwe bomen. Netbeheerder Stedin en waterleidingbedrijf Evides zijn eind maart gestart met de werkzaamheden aan de gas- en waterleiding. De huidige gas- en waterleiding zijn verouderd en aan vervanging toe. Deze werkzaamheden vinden voor de start van het project plaats, zodat er geen conflicten ontstaan tijdens de uitvoering. Het project wordt gedeeltelijk uitgevoerd tijdens de schoolvakantie, begin juli tot eind augustus. Het is een bewuste keuze om tijdens de schoolvakantie/ bouwvak het werk uit te voeren. Minder (school)verkeer, de dagen zijn langer en het weer is over het algemeen beter.

Bron: Schiedam.nl 9 mei 2017

Offline wimpie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 1765
 • Geslacht: Man
Re: Laan van Bol'Es gaat in maart volledig op de schop
« Reactie #4 Gepost op: mei 09, 2017, 22:54:31 pm »
Ohjee , dus het gaat meer kosten en langer duren . Denk aan fiets tunnel . Boerhavenlaan . Brrrr.

Offline Redactie

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 8371
Re: Laan van Bol'Es gaat in maart volledig op de schop
« Reactie #5 Gepost op: juli 06, 2017, 12:09:23 pm »
Laan van Bol'Es

Aannemer Dura Vermeer voert in opdracht van de gemeente Schiedam de verkeersveiligheid van de Laan van Bol'Es te verbeteren. De werkzaamheden duren volgens planning van 29 juni tot eind augustus 2017.


Werkzaamheden door nutsbedrijven
Netbeheerder Stedin en Waterbedrijf Evides hebben werkzaamheden aan de gasvoorziening en waterleiding in uw wijk verricht. De gas- en waterleiding waren verouderd en aan vervanging toe.

Aannemer Dura Vermeer
De werkzaamheden aan de Laan van Bol’Es bestaan voornamelijk uit asfaltwerkzaamheden. De aannemer is geselecteerd op basis van planning, werkmethode, prijs en verkeersveilig werken. Vooruitlopend op de werkzaamheden staan twee tekstkarren ter informatie langs de laan. Aan zowel de kant van Vlaardingen als Schiedam. Met de tekstkarren maken wij de weggebruikers alert op de geplande werkzaamheden aan de Laan van Bol'Es.

De werkzaamheden stonden gepland vanaf maandag 3 juli. Aannemer Dura Vermeer is 29 juni begonnen met de werkzaamheden in fase A. Reden hiervoor is de aanwezigheid van boomwortels bij het fietspad. De boomwortels van drie bomen moeten met zorgvuldigheid behandeld worden om onherstelbare schade aan de bomen te voorkomen. Het fietspad aan de noordkant (kant tankstation) wordt afgesloten. (Brom)fietsers maken gebruik van het zuidelijke fietspad. De rijbanen voor motorverkeer blijven geheel open tot maandag 3 juli zoals gepland.

Heeft u vragen?
Kijkt u dan eerst even onder het tabje 'veelgestelde vragen'. Staat uw vraag hier niet bij? Neemt u dan contact op met de projectleider via telefoonnummer 14 010. U kunt voor suggesties, vragen of opmerkingen ook gebruikmaken van ons contactformulier. Vragen gericht aan aannemer Dura Vermeer kunt u telefonisch stellen via telefoonnummer 06 - 108 943 42 (projecttelefoon).

Bron: Schiedam.nl