Auteur Topic: De Verversoap van maand tot maand  (gelezen 109379 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tegellichter

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 9669
 • Gezag wantrouwen is de eerste burgerlijke plicht
Re: De Verversoap van maand tot maand
« Reactie #135 Gepost op: november 01, 2017, 09:21:20 am »
2 oktober 2017: Op NPO Radio1 wordt Willem Koert, een van de auteurs van ‘De rare reisgids’ geïnterviewd. Het hoofdstuk ‘De onbetaalbare grillen van een graaier’ over Wilma Verver en de schandplek Burgemeester Knappertlaan 39 komt uitgebreid aan bod. In een flashback zijn Theo Schoenmakers en Andreas Rose te horen toen zij destijds als raadsleden bij RTV Rijnmond over het niet-betaalde, maar wel gedeclareerde veiligheidsglas hun gal spuugden.

20 oktober 2017: Wilma Verver-defender Ben Paulides uit Wassenaar bijt in het stof in zijn vileine strijd tegen BING over een zogenaamde seksrel. De rechtbank in Utrecht wees de vorderingen van raadslid Paulides tegen onderzoek- en adviesbureau BING af. Tevens werd Paulides veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding aan voormalig BING- directeur Ten Wolde (destijds eindverantwoordelijk voor het onderzoek). De rechtbank is van oordeel dat het rapport op een voldoende zorgvuldige wijze tot stand is gekomen en op een deugdelijke grondslag berust.

23 oktober 2017: AD: De woning van Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, is verkocht onder voorbehoud. De vraagprijs van de stadsvilla aan de Burgemeester Knappertlaan was 850.000 euro. Of de woning ook voor die prijs van de hand gaat, daar doet de verkopende makelaar Ooms geen uitspraken over. We hebben een kandidaat gevonden die een bepaalde prijs onder bepaalde voorwaarden wil betalen, vertelt Martijn van Heeswijk, adjunct-directeur van Ooms Makelaars Schiedam. Daarover zijn we nu in onderhandeling. Hoewel er nog geen handtekening is gezet, staan de neuzen wel dezelfde kant op en is de verwachting dat het huis daadwerkelijk verkocht gaat worden.
-> Feitenrelaas Ververdossier: http://tinyurl.com/a8onvay <-

Offline Tegellichter

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 9669
 • Gezag wantrouwen is de eerste burgerlijke plicht
Re: De Verversoap van maand tot maand
« Reactie #136 Gepost op: december 01, 2017, 09:10:19 am »
11 november 2017: Het AD onthult dat Robert van Dop het Verver-optrekje aan de Burgemeester Knappertlaan heeft gekocht. Opvallend, aangezien Van Dop, die directeur is van het eveneens Schiedamse makelaarskantoor Dupont ERA, degene was die de stadsvilla in 2013 voor ruim 1,5 miljoen euro aan de man probeerde te brengen. Wat Van Dop er nu voor heeft neergelegd – de vraagprijs van makelaarskantoor Ooms was 850.000 euro – wil hij niet zeggen. “Het is een prachtig huis dat in 2007 schitterend is verbouwd. Wel is het zo dat dat er tien jaar niets aan is gedaan, er moet dus wel geklust worden.”

20 november 2017: De website van Witte Rentmeesters en Makelaars laat zien dat de voormalige schuilplaats van Wilma en Gerard Verver aan de Deventerweg in Voorst na twee maanden alweer is verhuurd. Volgend jaar april dient bij het Hof in Den Haag het beroep van de Ververs tegen curator Van den Bergh over de huuropzegging van de luxe woonboerderij. In mei van dit jaar verloren ze het kort geding tegen hem. De Rotterdamse rechter oordeelde dat de huuropzegging rechtsgeldig was.
-> Feitenrelaas Ververdossier: http://tinyurl.com/a8onvay <-

Offline Tegellichter

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 9669
 • Gezag wantrouwen is de eerste burgerlijke plicht
Re: De Verversoap van maand tot maand
« Reactie #137 Gepost op: januari 01, 2018, 09:22:55 am »
27 december 2017: Onderste steen over het zesde Verver-faillissementsverslag: Voor 785.000 euro is de villa van de hand gedaan. Van de bankschuld die aanleiding was het echtpaar Verver failliet te verklaren resteert dan nog wel een anderhalf miljoen. Ook is bekend geworden dat Wilma Verver de strijd tegen onderzoeksbureau BING voortzet. Zij heeft beroep aangespannen tegen het vonnis van de Utrechtse rechtbank waarin haar vordering tegen Bing werd afgewezen. Inmiddels is Gerard Verver overstag gegaan en heeft met de curator een overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd dat hij na de faillissementsuitspraak zichzelf 37.750 euro te weinig als salaris heeft uitgekeerd en dat dit bedrag in acht termijnen aan de boedel wordt betaald, de laatste op 30 mei 2018.
 
Verder heeft de curator bedongen dat Gerard aanspraak moet maken op zijn pensioenuitkeringen van het Fysiotherapeutenfonds. Verver blijft aan het werk in zijn praktijk, maar met het fonds is afgesproken dat het pensioen wordt uitbetaald aan de boedel. Aangezien Gerard's AOW-uitkering al onder het beslag viel, ontvangt de boedel nu maandelijks zo’n 2100 euro aan pensioengelden. De schulden die de Ververs dan nog steeds hebben van zo’n anderhalf à twee miljoen verdwijnen daarmee niet, ze blijven hen achtervolgen.

28 december 2017: Het AD over het zesde Verver-faillissementsverslag: Maandenlang probeerde oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam de afwikkeling van haar faillissement te traineren. Toch is het de curator gelukt een regeling te treffen met de familie, die een schuld heeft van 2,7 miljoen euro. Dat blijkt uit het recentste faillissementsverslag dat deze krant mocht inzien. De familie Verver - Wilma Verver is oud-burgemeester van Schiedam - leidde de curator en rechter-commissaris, die zich bezighouden met de afwikkeling van het faillissement, maandenlang om de tuin. Zo moesten de Ververs officieel rondkomen van een inkomen van 1.400 euro, maar leefden zij in een riante woonboerderij op de Veluwe met een huur van 2.050 euro. Toch blijft de familie met een enorme restschuld zitten, die zij waarschijnlijk tot in lengte van dagen moet afbetalen, stelt rechter-commissaris Vincent de Winkel.

28 december 2017: Onderste steen wederom over het zesde Verver-faillissementsverslag: Het echtpaar Verver heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de raadsheren van het hof in Den Haag weer wat lucht hebben, want de gefailleerden hebben hun beroep tegen de huuropzegging ingetrokken. Dat had ook geen zin meer omdat ze immers al uit Voorst waren vertrokken. Overigens lijkt het er op dat de schuldeisers niet hoeven te rekenen op een uitkering. Want van de bedragen die binnenkomen zal voor hen niets overblijven, althans als we de uren die de curator aan het echtpaar heeft besteed in ogenschouw nemen. Hij heeft voorrang bij de uitkering.
-> Feitenrelaas Ververdossier: http://tinyurl.com/a8onvay <-

Offline Tegellichter

 • Stad Expert
 • *****
 • Berichten: 9669
 • Gezag wantrouwen is de eerste burgerlijke plicht
Re: De Verversoap van maand tot maand
« Reactie #138 Gepost op: februari 01, 2018, 09:03:39 am »
10 januari 2018: Onderste steen over het beroep dat Wilma Verver aantekende na de verloren (claim)zaak tegen BING: Nadat Wilma onverwacht op 14 november 2017 een dagvaarding had uitgebracht en BING in hoger beroep voor het hof daagde, heeft de advocaat van BING, mr. Arts, direct bezwaar aangetekend. Hij betoogde dat Verver failliet is verklaard en op grond van de Faillissementswet niet gerechtigd is rechtszaken te voeren. Hij verwees naar een arrest van de Hoge Raad in 2010 waarin is vastgesteld dat in een faillissementszaak de curator gerechtigd is een lopende procedure over te nemen.

In het faillissement-Verver is dat ook gebeurd in het geding tegen BING dat oorspronkelijk door Wilma Verver was aangespannen. De Rotterdamse curator mr. C. van den Bergh had echter geen succes. De rechtbank Utrecht wees deze zomer zijn vorderingen af. De Hoge Raad heeft vastgesteld dat indien een curator een rechtsgeding heeft overgenomen de oorspronkelijke eiser, Verver dus in dit geval, buiten het geding is komen te staan en geen procespartij meer is. De curator is de enige partij die in beroep mag komen. Van den Bergh heeft echter inmiddels laten weten dat niet te zullen doen. Het hof Arnhem zal op 20 februari arrest wijzen in deze kwestie.
-> Feitenrelaas Ververdossier: http://tinyurl.com/a8onvay <-