Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Schiedams nieuws / Re: Bochtafsnijding Delftse Schie
« Laatste bericht door positron Gepost op Vandaag om 18:40:55 »
De bestaande activiteiten gaan misschien verdwijnen.
Maar het ontwikkelingsplan biedt wel ruimte voor nieuwe bedrijvigheid.

Bijvoorbeeld.
Alle overslag van zeecontainers is gesitueerd aan de zuidelijke oever van de Waterweg.
Geen probleem voor containers die door moeten naar Antwerpen, Duisburg, ed
Maar een niet te verwaarlozen gedeelte moet naar Den Haag, Leiden ed.
Laatstgenoemde containers gaan nu nog over de weg door de Bluxtunnel, en straks de Blankenoordtunnel.

Om deze tunnels te ontlasten zou de politiek kunnen overwegen om een transferium voor containers te stichten op Binckhorst.
Containers worden dan per binnenvaartschip naar het transferium gevaren, en vandaar per vrachtwagen naar hun eindbestemming.
Voorbeelden zijn Alblasserdam en Ridderhaven.

Deze transferia zitten al langere tijd in de lift op basis van een simpel rekensommetje.
Een vrachtwagen kost per uur EUR x,xx
Een half uur file kost ...
Van dat half uur stilstaan kan je een extra overslag betalen, en je hoeft niet te investeren in nog meer asfalt.
2
Politiek café / Re: De Verversoap
« Laatste bericht door Dan Gepost op Vandaag om 18:05:43 »
De wastafel waar La Wilma elke dag haar handen in onschuld wast?
3
Schiedams nieuws / Re: Bochtafsnijding Delftse Schie
« Laatste bericht door genevercity Gepost op Vandaag om 17:05:45 »
Bochtafsnijding  is eigenlijk niet meer nodig de meeste beroepsvaart heeft eindbestemming de Brinkhorst in Rijswijk dit overslagterrein gaat binnen niet al te lange tijd verdwijnen dit zal de doorvaart op deze vaarweg in belangrijke mate verminderen,de enkele binnenvaartschepen die gebruik maken van sluis Leidschendam zijn op een hand te tellen die richting Leiden en Katwijk gaan. Dus als deze veranderingen nodig zijn geweest zijnze er 40 jaar te laat mee
4
Politiek café / Re: De Verversoap
« Laatste bericht door Onderste steen Gepost op Vandaag om 12:51:44 »
Brief van buren zette hem op het spoor

Curator in Verver-zaak kende
schuiladres van het echtpaar


Als afgelopen zaterdag in het AD/Rotterdams Dagblad een onthullend relaas wordt gepubliceerd over de gewezen Schiedamse burgemeester Wilma Verver en haar echtgenoot Gerard die beiden failliet zijn verklaard, blijft het in het landelijke plaatsje Voorst nog rustig. Toch is het dáár op de oost-veluwe achter Apeldoorn en vlak bij Zutphen de plek waar de zich schuil houdende Ververs ‘in luxe wonen’ zoals de krant schrijft. Een foto van de vorstelijk verbouwde - en van alle gemakken, zoals vloerverwarming en kookeiland voorziene - boerderij prijkt bij het journalistieke relaas van regioverslaggever Sandra Don die na lang speuren de verblijfplaats van de Ververs heeft ontdekt en er spoorslags is heen gereisd.

De eerste reacties in Voorst en Zutphen waar Wilma haar boodschappen doet, komen zaterdag langzaam los als ontdekt wordt dat het paginagrote artikel op internet is gepubliceerd. Het forum van SchiedamStad.nl wordt druk geraadpleegd. Maar als ook het Algemeen Dagblad het verhaal op zijn site zet is de belangstelling algemeen. Van de foto herkennen sommigen die ‘vrouw met die grote en die kleine hond…’. Ze rijdt in een Audi TT weten anderen.

Dit weekend heb ik met steun van een achterhoekse collega het oor te luisteren gelegd in Voorst, Zutphen en Hoog-Keppel (hier is rentmeester ing. Pieter Witte gevestigd die de gerenoveerde boerderij namens baronesse Van Lynden, eigenaar van het landgoed, verhuurt voor 2.050 euro per maand). Niet iedereen wil praten, maar enkele buren en andere betrokkenen zijn minder beschroomd. De neerslag van hun reacties geef ik hier weer.

Opmerkelijk
Eigenlijk schrok ik van een opmerkelijk relaas van buren van de Ververs. Ik zal het hier ‘curieus’ noemen om met dit neutrale woord mijn ergernis te verhullen. Met kopieën in de hand verklaart een van de buren die op SchiedamStad.nl over de Ververs heeft gelezen en Wilma van foto’s heeft herkend, dat al in begin februari aan curator mr. Kees van den Bergh in Rotterdam is geschreven waar de Ververs verblijven, compleet met adres en huurprijs van de boerderij. Dat die informatie ook op het kantoor van Van den Herik & Verhulst Advocaten N.V. is aangekomen blijkt want de buren ontvingen antwoord met een hartelijke dank voor de informatie.

Mijn vraag is: waarom sprong de curator of een van zijn kantoorgenoten niet onmiddellijk in de auto om naar Voorst af te reizen?

Maar verbazingwekkend is ook nog het volgende. Op dinsdag 14 maart vervoegde ik mij op de rechtbank in Rotterdam voor inzage van het faillissementsverslag van curator Van den Bergh. Voor een technische toelichting op vragen zorgde rechter-commissaris mr. Vincent de Winkel. Aangezien al meerdere keren aan de orde was geweest wáár de zich schuil houdende Ververs zich zouden kunnen bevinden, werd door mij opnieuw de vraag gesteld of de curator dat inmiddels wist. Nee, dat was nog steeds onbekend. De door de r.-c. opgeroepen Gerard Verver weigerde zijn woonadres ook tijdens het verhoor te openbaren, zo benadrukte de rechter-commissaris nog. Al met al lijkt het er op dat mr. De Winkel volstrekt niet op de hoogte was van het schrijven dat de curator ontvangen had.

Boekenonderzoek
De vraag is waarom de curator het woonadres niet heeft onthuld aan de r.-c. Maar prangender nog is de vraag waarom hij geen bezoek aan Voorst heeft gebracht? Formeel kan hij antwoorden dat hij slechts beschikte over een postadres in Den Haag (het appartement van zoon Ivo) en dat hij niet de wettelijke plicht heeft als ‘detectivebureau’ te fungeren. Dat argument voeren curatoren nogal eens aan als hun functioneren in een kritisch daglicht wordt gesteld. Maar curatoren zijn wel aangewezen om de belangen van schuldeisers te behartigen en voor de boedel op te komen. Als mr. Van den Bergh naar Gelderland was gereden dan had hij op zijn minst een poging kunnen doen de gefailleerden te spreken en kennis te nemen van hun inboedel, en contact kunnen opnemen met de rentmeester en de barones omtrent de huurbetaling.

Wie maakt het geld over? Dat kunnen niet de Ververs zelf zijn want die moeten formeel van ruim 1400 euro per maand rondkomen. Op wiens naam staat het huurcontract? Wie maakt dan wél maandelijks het forse bedrag over en hoe lang gebeurt dit al? In feite zijn deze overboekingen ‘geschenken’ aan de faillieten en dat geld hoort in de boedel thuis. Maar de Ververs wassen hun handen uiteraard in onschuld, zij weten niet wie die goedgeefse begunstiger is. Dat kunnen zij volhouden tenzij uiteraard de curator verneemt dat de huur wordt betaald door de BV van de fysiotherapiepraktijk van Gerard in Harderwijk. Gerard is als BV-directeur daartoe gerechtigd ondanks de overkoepelende stichting administratiekantoor die bestuurd wordt door zoon Ivo. Maar dergelijke overboekingen voor privébelangen worden door de belastingdienst niet getolereerd. Die kan een boekenonderzoek bij de BV doen.

Hoe kan de curator samenspelen met de fiscus die immers ook nog een preferente vordering heeft van 56.000 euro op Wilma? Daarover later meer.

(wordt vervolgd)

Fred van Overbeeke
Journalist, lid NVJ en VVOJ


5
Politiek café / Re: De Verversoap
« Laatste bericht door Tegellichter Gepost op Vandaag om 10:47:20 »
De echte, originele smiley is nu van ABN Amro, want de Burgemeester Knappertlaan 39 is niet meer van de Ververs. Maar Wilma kan toch een nieuw zelfportret maken? Kom, we doen het beroemde werkje er nog een keer bij:


6
Politiek café / Re: De Verversoap
« Laatste bericht door secret Gepost op Vandaag om 10:33:00 »
Da's dan jammer voor de directie muren.
Twee meter tussen?????? Dan past de smiley er mooi tussen  :)
7
Politiek café / Re: De Verversoap
« Laatste bericht door Tegellichter Gepost op Vandaag om 10:21:06 »


Naar schatting zit er een metertje of twee tussen beide boerderijen. In de rood omkaderde stulp huist het duo list en bedrog.

@Kenau
Ik weet waarom er geen open haard in zit. De verzekering zou niet te betalen zijn. Eén vonkje op die rieten kap en beide hoeves (rijksmonumenten) gaan in vlammen op.
8
Politiek café / Re: De Verversoap
« Laatste bericht door secret Gepost op Vandaag om 08:26:51 »
Wat een gelukkige buren moeten het daar zijn. Zo wonen op groooote afstand.
Zou Wilma wel weten dat ze huren?? Is dat niet te simpel voor haar.
9
Politiek café / Re: De Verversoap
« Laatste bericht door bjd Gepost op Gisteren om 23:48:35 »
Ja, tuurlijk Kenau. En als dat bedrag op de een of andere manier aan de knijppraktijk wordt onttrokken (was daar die STAK voor nodig?) kan meester Kees appeltjes gaan schillen.

Knijppraktijk. Knijpt hij de kat in het donker?
10
Nieuwbouwproject Oranjeburgh / Re: Afgrijselijk hoekhuis ziekenhuisbuurt
« Laatste bericht door Heads or tails Gepost op Gisteren om 23:25:32 »
In de wedstrijd "Hoeveel huizen kun je kwijt op een paar vierkante meter" vallen een paar dingen op.
Er staan erg veel huizen, in een flat heb je meer privacy.
Het zijn huizen uit een boekje, doe mij maar country style blz. 16.
Dit eclecticisme laat veel zien; de wil tot onderscheid van mijn pauper buurman.
Anders zou je je 6 ton toch wel besteden om wat meer lucht rondom je te hebben.
Een huis heeft begrepen dat het druk werd. Dat is tevens het mooiste huis. Jammer dat die omgeving niet geheel leeg is.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10